*НОВО* Модул за автоматично включване на фаровете

CarDRL - модул за автоматично включване на светлините на автомобила

CarDRL спестяват на потребителя грижите и парите за:

 • Включване и изключване на светлините през деня.
 • Изтощаване на акумулатора при забравяне на светлините.
 • Напълно автоматизирано включване на светлините на автомобила.
 • Глоба от забравяне да бъдат включени ръчно светлините.

Модулите, които се предлагат на пазара са в различен ценови диапазон,
от 35 до 75 лева, но при тях е залегнало единствено условие да се запускат
късите светлини без да се съобразяват с последващата експлоатация на
автомобила.

При модула който ние разработихме, с помощта на микроконтролер има
възможност за влизане в програмен режим и избор на различни функции, които
ние смятаме за задължителни за такова изделие, а именно:

 1. Следене на състоянието на автомобила и пускане на модула само при стартиране на автомобила (минаване през стартер). Тази функция е много важна за нас, защото при другите модули, светлините се включват няколко секунди след даване на контакт, което може да доведе до падане на акумулатора и да създаде проблеми със самата експлоатация. Докато при нас, светлините се включват само при работещ автомобил.
 2. Избор на управление за пускане на светлините – габарити, къси или дълги. Тази функция също е важна, защото позволява в зависимост от автомобила да се избере начина на пускане на съответните светлини и когато колата има ксенон на къси светлини, може да се премине към избор на друго осветление с цел запазване на ксеноновите крушки, които са
  многократно по-скъпи.
 3. Възможност за плавен старт – плавно запалване на светлините
 4. Възможност за програмно регулиране на интензитета с който да светят крушките. Това е направено в случай ако се използват дългите или късите светлини да се използват на 20 или 30 % и да се получи ефекта на така наречените „дневни светлини”.
 5. Възможност за удължено изключване на светлините. Тази функция се използва при съвременните автомобили за така наречената екстра „Изпрати ме до в къщи” и тя се състои в следното: след изключване на двигателя процесора следи зададеното време, през което те да бъдат включени, след което ги гаси. Тази функция може да се програмира и за функция „Паркинг” или функция „Търсене на автомобил”, когато колата е на голям паркинг.
 6. Възможност за програмиране на модула в случай на сервизиране на колата в сервиз. Тази функция е много важна, понеже когато се правят диагностични сервизни мероприятия винаги автомобила се налага да бъде на контакт, а това ще води до изтощаване на акумулатора
  вследствие на светенето на фаровете.
 7. Гъвкава възможност за монтаж на различен вид и модел автомобили. Този програмируем модул е най-подходящ за голям автопарк от автомобили и намалява възможността за негативни последствия (смяна на ксенони, крушки, акумулатори, проблеми при запалване на автомобила и др.) при неговата експлоатация.

Цената на модула за Вас е 40.00 лв.

Цената на монтажа е 30.00 лв.


В цените е включен ДДС.

модул за автоматични дневни светлини